четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Свинска шоколадова торта





Рецептата е преместена тук.



6 коментара:

Анонимен каза...

Тортата е уникално вкусна ! Смятам да се захвана с нея някой ден , но децата и мъжа ми толкова я харесаха, че сигурно няма да ме изчакат и ще си я направят сами . Рецептата вече е on-line . Или пък пак може да наобиколим прекрасната й създателка , която всеки път ни впечатлява с нови кулинарни вълшебства . Страаааааааааахотна си , Креми !!

Unknown каза...

Нинка, винаги и по всяко време сте добре дошли! :)

Анонимен каза...

Тортата е страхотна и ми грабна веднага окото, ще ми е кеф да я направя, само се 4удя тези прас4овци как да ги измайсторя.... дали ще може малко пове4е пояснения как се правят, от какъв фондан по-то4но и ако имате някакви сним4ици в по-близък план. предварително благодаря
Жени Табакова

Unknown каза...

Привет, Жени!
Да, голяма забава е правенето на това тортенце.
За прасчовците използвах марципан Варна (това е парено тесто като за еклери, но вместо яйца се добавя пудра захар). Дала съм линк към тортената библиотека на форума на мамите, който е изключително полезен. Най-малкото поради факта, че всеки има личен вкус и ако вие предпочитате марципан, например, можете да ги направите и от марципан. Ето го още веднъж, за улеснение - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950685#msg8950685.
За жалост нямам снимки в близък план, но просто оформихме топки, които прорязахме (за дупенцата на гмурнатите прасенца), а останалото, както се вижда са просто топки една върху друга (все едно правите снежен човек). Дъщеричката ми направи опашчиците, че аз съм малко нервак и такива дребни неща изобщо не съм в състоянние да направя.
Приемете идеята, че си играете с пластелин и действате смело, а най-вече се забавлявайте.
Надявам се да съм била полезна. Ако възникнат още въпроси, не се притеснявайте и питайте.

Анонимен каза...

много благодаря, зна4и ще се изпробвам и дано станат ;-)
Жени

Unknown каза...

Ама разбира се, че ще станат!
Все пак са прасенца.... виж ако бяха момини сълзи :) тогава щеше да е по-пипкаво!